Пловдивските читалища канят на празничен концерт „Върви, народе възродени!“

16 Май 2023 11:10

 

Отново сме в навечерието на 24 май - най-хубавият, най-българският, най-обичаният празник. И отново ще ни възвисят светлите акорди на химна "Върви, народе възродени!", за да се преклоним пред делото на Светите братя Кирил и Методий и словото, пред духа на народа, устоял на много трудности и изпитания, запазил своята вяра, традиции, език. Защото България беше "държавата на духа", която спаси и даде убежище на Кирило-Методиевите ученици, за да разцъфти една нова книжовност, намерила своето достойно място в европейската култура.

Нека изразим своята благодарност и признателност към нашите учители, просветни и културни дейци. Без съвременните следовници на нашите първоучители борбата с невежеството би била трудна и невъзможна. Да не секва жаждата на българина за знания и творчество, постижения и висок национално самочувствие.

Честит празник на духовността, писмеността и просветата!

Общински читалищен съюз – Пловдив кани на празничен концерт „Върви, народе възродени!“ с участието на колективи от пловдивските читалища, който ще се състои на 19 май 2023 г., петък, от 18.30 часа на Римски стадион. Входът е свободен!

На сцената ще се изявят Танцово студио „Милениум“ при НЧ „Захари Стоянов - 1984" и НЧ „Христо Смирненски - 1935" с ръководител Ц.Крумова, Детски танцов състав "Луди Млади" при НЧ "Проф. Кирил Дженев-2018", Група за стари градски песни "Вяра, надежда, Любов" ръководител Пепа Диева при НЧ "Захари Стоянов - 1984", Дара Капанова от Школа по пеене при НЧ "П.Р. Славейков-1908" с рък. Андрей Найденов, Вокална група "Пеещи сърца" при НЧ "Христо Г. Данов-1904" с рък. Райна Горинова, Школа по балет "Фламинго" при НЧ "Проф. Кирил Дженев-2018" и Школа по поп и джаз пеене "Мелодиус" при НЧ "Проф. Кирил Дженев-2018".

 

Main Menu