Камерна сцена Пловдив представя DUPAS-KORNAZOV QUARTET

29 Май 2023 12:18

 


Квартетът DUPAS-KORNAZOV е уникална среща на двама признати артисти и лидери на европейската сцена, които споделят оригиналната си музика и дават воля на въображението, мелодиите и хармониите си.

С финия щрих на ритъм секцията Taslev-Goranov, музиката на квартета обхваща пълния спектър от възможни атмосфери, от замислена красота до дива буря, от нежността на детска песен до животинско бърза пулсация. Понякога много възвишена, друг път романтична и трогателна, музиката на квартета е дарена със специфична и експресивна емоция.

Камерна сцена Пловдив кани пловдивските меломани на 7 юни в 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Билети в мрежата на Ивентим и на място преди събитието.

DUPAS-KORNAZOV – това са Армел Дюпа, Георги Корназов, Васил Хаджигрудев и Стефан Горанов.

„Армел Дюпа е изключителен и нетипичен пианист. От солови изпълнения до концерти с големи оркестри, той разказва живота си в музиката и споделя с публиката си истории, които канят всеки да се свърже със себе си.“

“Георги Корназов е вселена между България и Западния джаз, майсторска смес на неустоими мелодии, прекарани през призмата на съвременността.

” YVES DORISSON, CULTUREJAZZ “

Tрoмбониста и композитор Георги Корназов е завършва с отличие Парижката музикална академия с редица отличия и награди . Живее и работи в Париж от 95тa година.

Работи с : Vienna Art Orchestra, NDR Big Band, Paris jazz Big Band, Al Jarreau, Norma Winstone, Quincy Jones, Carla Bley, Maria Schneider

Main Menu