Участници от четири държави се включват във фестивала „Здравей, Армения“

29 Май 2023 12:25

 

Участници от Австрия, Кипър, Гърция и България ще изпълнят с многоцветието си сцената пред Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“ 1 по време на предстоящия VI-ти Международен Фестивал „Здравей Армения“, който ще започне на 04.06.2023 г. от 11:00 часа.
Танцьори, вокални изпълнители, фотографи, малки и големи ще покажат танцови и певчески умения, неповторими фотоси, автентична арменска музика, колоритни национални носии, изключителен заряд и арменска топлота.
Арменската самодейност в България ще бъде представена от участници от Пловдив, София, Русе, Варна и Бургас. Началото на феерията от емоции ще бъде дадено с флашмоб, в които ще вземат участие представители на всички танцови състави от 18:30 часа на 03.06.2023 г, пред площад „Римски Стадион“. А след това близо 400 човека ще изпълнят двора на Арменския Храм „Сурп Кеворк“, гр. Пловдив по време на приятелската вечеря, подготвена от главния организатор на фестивала, фондация Аракс. И сякаш символично с вяра в сърцата всички заедно ще заговорят на един език, този на изкуството, обичта и приятелството.
Фестивалът „Здравей Армения“ е част от Културния календар на гр. Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. „Ще се радваме да направим съпричастни гостите и жителите на града ни с Арменското творчество, култура и изкуство“, споделиха организаторите от фондация Аракс.

Main Menu