Деца със специални потребности и възпитаници на Пловдивското музикално училище ще представят съвместен концерт на 1 юни

31 Май 2023 07:23

 

Деца със специални потребности и млади таланти от Пловдивското музикално училище ще представят концерт под надслов „Заедно“ на Деня на детето – 1 юни.
В концерта ще се включат възпитаниците от класа по цигулка на Павел Генов от НУМТИИ „Добрин Петков“ Никол Серафимова и Виктор Костов. Те ще изпълнят произведения на Паганини и Шостакович. Солистите на музикалното училище Вивиан Иванова, Соня Илиева и Стоян Миндов ще представят любими песни на Ела Фицджералд, Джеси Джей и Елвис Пресли.
Тодор Крушаров, Фанка Монева, Адриана Китова, Здравко Маджуров, Лидия Аврамова, Мария Калайджиева, Валентин Геров, Бойко Тодоров и още деца със специални потребности от Ресурсния център в Пловдив ще поздравят със стихове и песни пловдивчани за Международния ден на детето.
Група „Светулка“ от детска градина „Десислава“, както и малчуганите от „Надежда“ в Брестник ще подкрепят връстниците си със специални потребности с песента „Момче и момиче“. „С огромно желание и трепет децата очакват този концерт. Щастливи сме, че точно в международния ден на детето е първата им изява“, споделя дни преди събитието организаторът Ели Шопова. По този начин децата заедно със своите родители създават подкрепяща среда за интеграцията на подрастващите със СОП в Пловдив, които по данни на Ресурсния център са над 820.
Концертът „Заедно“ ще се проведе от 10.30 часа на сцената на пл. „Стефан Стамболов“ пред сградата на общинската администрация. Това ще е първата от трите музикални прояви, които ще се реализират от повече от 20 деца със специални потребности и техни връстници от Пловдивското музикално училище.
Инициативата „Заедно творим“ се осъществява от Национално сдружение партньорство и единство, Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Пловдив, Община Пловдив, НУМТИ „Добрин Петков” и Национална гимназия за сценични и екранни изкуства. Тя се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Main Menu