А.L.E.K.S. И ДУЕТ “WEIL” – СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ НА ЮБИЛЕЙНИЯ КОНЦЕРТ НА ДВГ „ПЕЕЩИТЕ КОТЕНЦА“

05 Ное 2023 10:41

 

Популярният млад поп изпълнител А.L.E.K.S. и невероятните Мая и Пламен Ковачеви – известни като дует WEIL ще са сред специалните гости на юбилейния концерт на ДВГ „Пеещите котенца“ на 5 ноември 2023 г. в Дома на културата „Борис Христов“. Пловдивската вокална група отбелязва 25 години от основаването си.

Алекс Георгиев е едно от откритията за музиката на композитора Невена Кючукова. Той е от първите членове на вокалната формация, когато е на 5 години. Оттогава завладява с харизма и магнетизъм и няма конкурс, от който да не се е завърнал с първа награда. Още на 8 години е първият солист на Биг Бенд Пловдив. На 15 години печели първия си проект, продуциран изцяло във Великобритания. Свири на пиано, китара и барабани. Специализира композиране и продуциране в един от най-престижните музикални институти BIMM, където учи с ментори, работили с Куин, Принс, Майкъл Джексън и други. След завръщането си от Великобритания, той стана един от финалистите на „Гласът на България“. Последваха още забележителни успехи в музикалната му кариера. Завладя първите места в класацията на БНР ТОП 20 с авторските си сингли „High“ и „Shivers“. На концерта на „Пеещите котенца“ Алекс ще изпълни авторски сингли.

Специални гости ще бъдат и чудесните дует „Weil“ заедно с две прекрасни пораснали „Пеещи котенца“ Николет Ковачева и Екатерина Спасова. Николет е дъщеря на Мая и Пламен Ковачеви и е ученичка в НУМТИ „Добрин Петков“. Тя свири на класическа китара и е носител на много международни отличия. От вокалната група са приятелки с Катя, която учи в СУ „Св. Патриарх Евтимий“ и музиката продължава да владее сърцето й. Двете пораснали „Пеещи котенца“ заедно с великолепните музиканти от дует “Weil” с много любов и отдаденост са подготвили изненада за публиката. Те ще излязат на сцената и ще очароват меломаните със своите изпълнения.

Участие в концерта ще вземат и още пораснали „Пеещи котенца“, които в момента са възпитаници на Пловдивското музикално училище, АМТИИ „Проф. Асен Диаманиев“, както и звезди на музикалното и танцово изкуство, свързани с творческия път на Невена Кючукова. Те ще поздравят малките изпълнители по повод 25-та годишнина от основаване на пловдивската вокална формация. Сред младите таланти са Михаил Атанасов от класа по ударни инструменти в НУМТИ „Добрин Петков“, 17-годишната Ива Ичевска, която въпреки интересите си към точните науки и спечелената стипендия към Американския университет, продължава да пее и да радва почитателите си. На концерта на „Пеещите котенца“ ще танцуват и младите таланти на Мюзикхолен театър Пловдив, чиито хореограф – Ани Димитрова в детските си години също е била член на вокалната група.

Заедно с „Пеещите котенца“ на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ ще излязат и танцови формации на пет детски градини от Пловдив. Детският спектакъл ще започне в 11 часа на 5 ноември 2023 г., като програмата предвижда много забавления и изненади за меломаните.