Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония с концерт АBBA SYMPHONIE на върха на Бунарджика

11 Юни 2024 15:12

В последната събота на месец юни, едно от любимите на пловдивчани места в града, хълма Бунарджика, ще се превърне отново в мащабна концертна сцена за четвъртото издание на проекта „Пътят към върха“.

В програмата на събитието на 29 юни 2024г. с начало в 16.00 часа и край в 22.30 часа, цялата зона на Бунарджика ще се превърне в пространство за музика на общо 6 сцени, където ще се включат повече от 50 артисти.

Организаторите са заложили в програмата разнообразни по жанр и стил художествени интеракции и концерти, които целят да провокират и да откликнат на широкия диапазон от културни потребности, вкусове и предпочитания на публиката.

Пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на концерти с класическа, джаз и поп музика, ще има DJ, предвидени са и множество изненади, които включват пряко участието на гражданите на импровизираните сцени. Всички те ще водят публиката към сцената на Върха на хълма, а там ще се случи големият концерт - ABBA SYMPHONIE с участието на Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония.

„Днес, една от емблемите на Пловдив е превърната в прекрасно пространство за отдих, туризъм, спорт и култура. Проектът „Пътят към върха“ носи идея, която в интересни и динамични времена идва да ни замисли за „пътя“, по който идваме, вървим днес и ще вървят децата ни утре. Идея за познанието, историята и великата мъдрост на всеки един народ да живее в хармония с нея. След три успешни издания на проекта, декорирали сцените на хълм Бунарджика, с многобройна публика, добро настроение и програма за всички възрасти, той категорично заема своето достойно място в Културния календар на Пловдив. Очакваме ви на 29 юни, всички заедно да извървим „Пътя към върха“, коментира джазменът Петър Салчев от фондация „Арт Кънекшън“, двигател на събитието.

На 6-те сцени, освен Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенска филхармония с ABBA SYMPHONIE, ще видим още Hot Club De Plovdiv, Оркестър за всички - Къща за музикални вълшебства "Дивизи" и ЦНСТ "Детска къща", Деца срещат джаза – Music Space, Кейко Танака –флейта, Брас -квартет „Августа Траяна“, Мартин Денев DJ set и Галерия „Етерна“.