„Цветове“ - традиционна пролетна изложба на ДПХ, част от Културния календар на Община Пловдив

12 Апр 2021 12:02

 

На 15 април от 17:00 до 19:00 часа се открива традиционната колективна изложба "Цветове" на членове на Дружеството на пловдивските художници (ДПХ). Пак по традиция тя се провежда в Зала "2019" на ул. "Гладстон" №32 и се посвещава на пролетта и предстоящите Великденски празници. Изложбата е част от Културния календар на Община Пловдив.

Организатори, участници и гости ще спазват противоепидемичните мерки, за да бъде наистина празнично настроението на всички.

 

„Втора пролет на очаквания. Втора пролет на ограничения, страх и надежди. И все пак знаем, че тя е тук, събудена от силата и мощта на природните закономерности навън и вътре в сърцата ни. Усещаме я с всяка фибра на тялото си и с всеки лъч, пробил мрачните облаци, защото всичко това ни приближава към един от най-светлите празници - Възкресение Христово.

За този многоочакван пролетен Великден Дружество на пловдивските художници ще ни срещне с най-новите свои творби, мечти и упования – цветни, звучни и пластични предизвикателства от новото начало в годината на творческа реализация от Културния календар на община Пловдив“, разказа председателят на ДПХ Снежана Фурнаджиева.

 

Просторните зали на Изложбена зала „2019" очакват своите ценители за глътка духовна радост на 15 април. Изложбата „Цветове“ ще продължи до 14 май.

Main Menu