„Проблясъци в притихнал свят“ Маестро Мичо Димитров откри изложба за своя 65-ти рожден ден

26 Май 2021 14:56

 

 

Световноизвестният български цигулар маестро Мичо Димитров, концертмайстор на Държавна опера Пловдив, откри поредната си изложба миналата вечер в Арт клуб и галерия „Савов“. Отдавна е известно на неговите многобройни почитатели и приятели, че освен виртуозен музикант, Мичо Димитров е и талантлив художник. Настоящата изложба „Проблясъци в притихнал свят“ е посветена на неговата 65-годишнина и по този повод, тя е особено вълнуваща за твореца.

Сред гостите на откриването бе заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който честити личния празник на Мичо Димитров и му поднесе като подарък луксозен албум на издателство „Летера“ - „Пловдив – древен и жив“, книгата на Димитър Пампулов „Златю Бояджиев – виденията на великия майстор“, диск с църковна музика и персонална покана за двама за всички събития от предстоящия 56-ти „Международен фестивал на камерната музика в Пловдив“, чието откриване е на 29 май. Маестро Мичо Димитров е участвал много пъти със самостоятелен концерт във фестивала, който е най-старият фестивал за камерна музика в Европа и най-дългогодишният фестивален форум в Пловдив.

Заместник-кметът Пламен Панов пожела на Мичо Димитров, скъп и близък приятел на всички, работещи в отдел „Култура“, здраве и вдъхновение за още много успешни изложби и вълнуващи концерти!

Main Menu