Арт Галерия представя Изложба – живопис „Нюанси“ на Диана Папазова

15 Сеп 2021 16:13
 
 
Експозицията включва пейзажи, натюрморти и интериори – визуален разказ, в който ще откриете творческите търсения на авторката при изграждането на пространства. Пространства, в които цветовете са рефлексия на чувства и настроения и създават общото позитивно излъчване на изложбата.
По-възрастните от нас помнят от детството една любима играчка, която ни купуваха от панаири и събори – калейдоскопът – система от огледалца и шепа разноцветни парченца стъкло. Това за децата беше вълшебен свят от цвят и светлина, който можехме да променяме с леко завъртване на ръката. И така безкрай. Като по-големи открихме изкуството на витража и чудното му въздействие върху зрителя в готическите катедрали. Или магичния чар на абажурите „Тифани“ – една сецесионна прелест.
 
Яркоцветни или монохромни картините на Диана Папазова ни въвличат по един доста модерен и дори абстрактен начин в подобно приключение. Те създават една трудно постижима за повечето живописци илюзия, че светлината не се отразява от платното, а сякаш прониква през него, създавайки илюзията за прозрачност и вътрешна светлина. Има и картини, които са изразено сюжетни, но звънката палитра и категоричната авторска техника и похват не по-малко изразително носят същото усещане за преклонение пред всепроникващата сила на светлината.
Диана Папазова е млад автор, който все още е в началото на този прелестен процес на търсене и развитие, което носи особен чар на творбите на художничката. Но още първото впечатление за нея като творец е за човек стъпил на слънчева пътека. И уверено крачещ по нея. За зрителите е въпрос на време да проследим едно предстоящо щастливо пътуване към светлината. С пожелание нейната сянка по този път да става все по-дълга и уверена. - Вихра Григорова – изкуствовед
 
Диана  Папазова е родена през 1976 г. в град Пловдив. Завършва Художествена гимназия и АМТИИ – Пловдив – специалност живопис. Работи в областта на живописта, колажа, авторската бижутерия. От двадесет години преподава в НХГ “Цанко Лавренов“- град Пловдив. В артистичният квартал Капана се намира ателието й –  Studio d’arte Portovenere. Участва в колективни и самостоятелни изложби в страната и в чужбина.
– 2002  – Саксония Анхалт – Пловдив
– 2014   – Клуб Мароко – Пловдив
– 2015   – Клуб Мароко -Пловдив
– 2016  – Винополис – Пловдив
– 2020, 2021 – Съвместни изложби в Арт Галерия ПКИ
 
Куратор на изложбата – Илиян Колев 
 
Откриване: 18 септември 2021 (събота) от 18:00 ч. 
Пловдив, ул. Иван Перпелиев 5 – Арт Галерия ПКИ
Изложбата е достъпна за посетители всеки делничен ден от 10:00 до 18:00 часа,
събота и неделя от 11:00 до 17:00 часа.
!!! Маските за лице и спазване на дистанция от 1,5 м са задължителни!!!

Main Menu