Свободата - тема на 15-то издание на АРТ ПОЗИТИВ 2022

21 Мар 2022 10:57

 

От 23 март до 20 април 2022 г. в Галерия „Капана“ (ул. „Райко Даскалов“ №29, Пловдив) за 15-ти път ще се състои Арт Позитив – проект за съвременно изукство, организиран от Сдружение „Изкуство днес“. Тази година темата е СВОБОДА, интерпретирана от 24-ма артисти.
Изложбата ще се открие на 23 март от 18:00 ч. и може да се разглежда от вторник до неделя между 10 и 18 часа.

 

15-тото издание на Арт Позитив отново ни среща с вълнуваща тема – СВОБОДА, вечна и все по-актуална в съвременния контекст на военни действия. С тази тема се надяваме да се отърсим от прекомерния си фокус върху пандемията и да погледнем в пълнота така наболелия и все пак безкраен и сложен въпрос за свободата. Търсенето, както и въплъщаването на свободата са изконно човешки измерения, които би трябвало да ни обединяват и възвисяват. Свободата като колективен, а не само индивидуален феномен, носи със себе си осъзната отговорност към другите и към социалната и околна среда. Тя е ключът към един по-добър свят.
Свободата може да бъде видяна през различни социални, политически, културни, художествени и духовни проблематики - например свобода и общество; свобода и социални различия; политически форми на свобода; свобода, пол и сексуалност; свобода и екология; духовни, физически и творчески измерения на свободата и други. Рефлексиите върху множеството аспекти на свободата ще бъдат представени през иновативния подход на Арт Позитив, който ще събере млади и вече утвърдени автори, за да ни представят творби, използвайки всички форми на съвременното изкуство.

Main Menu