Цветна, самобитна и жанрово разнообразна програма на “Дни на музиката в Балабановата къща”

05 Сеп 2022 14:32

 

 

Есенното издание на XIII МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” отново ще бъде своеобразен вихър от емоции с цветна, самобитна и жанрово разнообразна програма от най-високо качество. От 17 септември до 30 ноември форумът, част от Културния календар на Община Пловдив, ще представи изключително цветна, самобитна и жанрово разнообразна програма от най-високо качество, наситена с гастроли на именити солисти, ансамбли и диригенти. Ще звучат прочути барокови концерти, публиката ще има възможността да се наслади на кросоувър и мулти-жанрови проекти, младежка програма.

Ярко се открояват участията на прочутия цигулар Светлин Русев, на Мирослав Петков - соло-тромпетист на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам, на елитния ансамбъл “Софийски солисти” под диригентството на Пламен Джуров, на блестящия джазмен Мишо Йосифов и неговия младежки бенд, циклите “Световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова представя” и “Майстори на камерното музициране”, легендата Мими Николова и много други.

Концертът – откриване “Новините в джаза с Мишо Йосифов” на 17 септември от 18.30 ч. на Римския стадион е с вход свободен, билетите за останалите концерти са в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 г., Министерство на културата, Фондация “Музикартисимо”.

Main Menu