Внук на Симеон II прикова погледите, появявайки се с графиня на бал

30 Ное 2018 21:38

 

Мирко Панагюрски — внукът на цар Симеон II - събра всички погледи с появата си на

едно от най-бляскавите събития за сезона - Бала на дебютантките в Париж.

Той бе кавалер на графиня Габриел дьо Пурталес.

Двамата се превърнаха в най-бляскавата двойка на светското събитие, а техните снимки са станали най-следените в социалните мрежи, отбелязва френското списание "Журнал де фем", цитирано от в."Телеграф".

 

23-годишният княз Мирко е най-големият син на Кубрат Сакскобургготски (княз Панагюрски и херцог Саксонски) и съпругата му Карла Ройо-Виланова. Той има двама по-малки братя и още осем братовчеди по линия на българския монарх.

Баща му Кубрат се занимава с колоездене, водни спортове, плуване, ски и лов.

Майка му пък има собствена козметична марка, в която основна съставка е прочутата българска маслодайна роза.

Мирко следва медицина и вече е започнал практика в областта на кардиохирургията, като едновременно с това развива активна благотворителна и доброволческа дейност.

 

Дамата на княз Мирко — графиня Габриел дьо Пурталес, е от аристократична фамилия с френски корени, която емигрира в Швейцария през 1715 г. Представителите на семейството са се развивали в различни области като банковия сектор, търговията с коприна, литературата, винарството и дипломацията.

21-годишната графиня е учила Бизнес администрация в Париж и Дъблин, откъдето има две магистърски степени. Живяла е в Люксембург, Дъблин, Ню Йорк и Хонг Конг.

23-годишният български принц позира за снимки с красивата графиня по време на официалното събитие, на което тя бе дебютантка.

Снимките им се превърнаха в истинска сензация в интернет, превръщайки ги в една от най-коментираните двойки в аристократичните среди на Европа.

Практика е на Бала на дебютантките в Париж да се представят до 20 двойки с аристократичен произход, но понякога се допускат и деца на влиятелни бизнесмени, дипломати и холивудски звезди.

 

Main Menu