Назоваха най-добрия плод за плосък корем

22 Дек 2018 23:05

 

Остават само няколко дни до Нова година, а всички имаме желанието да изглеждаме в добра форма за празника.

Разбира се, повечето хора искат да се отърват от излишните мазнини по корема без да се натоварват физически. Оказва се, че има плод, който може да създаде големи чудеса в това отношение.

Мнозина са убедени, че плоският корем изисква продължително и интензивно физическо натоварване във фитнеса или у дома. В някои случаи има по-просто решение, което е свързано с храненето.

Не само със здравословна и балансирана диета, но и с консумацията на храни, които спомагат за интензивното изгаряне на мазнините.

Един от най-полезните плодове в това отношение е папаята. Той е богат на витамини С и Е, както и на други антиоксиданти.

Проучване, публикувано от списание NCBI сочи, че папаята предотвратява подуването на корема - една от основните причини за естетически неблагоприятен голям корем. Възможно е това да се дължи на съдържанието в този плод на ензим, наречен папаин, който подпомага нормалното храносмилане.

Колкото по-бързо и хармонично работи храносмилателната система, толкова по-висока е скоростта на метаболизма. 100 г от този продукт съдържат 43 калории, което е много по-малко, отколкото в шоколад, чипс или друга преработена храна./Zdrave.to

Main Menu