Ето коя е закуската, която топи килограмите

23 Дек 2018 10:51

 

Знаете ли, че има начин да отслабнете бързо и дълготрайно без досадния йо-йо ефект? За да постигнете това, просто трябва да промените закуската си и то по много лесен начин.

Ето кои са продуктите, които трябва да включите в менюто си за закуска, ако искате моментално да се сбогувате с мазнините, които от доста време ви досаждат и пречат на самочувствието ви.

Истината е, че изборът на правилни продукти не е толкова труден. Добре е те да бъдат с високо съдържание на протеини, като същевременно избягвате прекалено солените и сладки изделия. Това е така, защото именно протеините помагат на тялото да изгражда мускули, пише jenata.blitz.bg.

Предлагаме ви шест храни с високо съдържание на протеин, които са перфектни за отслабване:

 

Ядки

 

Бадемите и фъстъците са едни от най-богатите на хранителни вещества ядки. Те са богати на калории, но имат много ползи за здравето. Добре е да закусвате по 100 грама смесени сурови ядки.

Избягвайте силно осолени или захаросани ядки, тъй като това може да доведе до натрупване на килограми и задържане на вода.

Слънчогледови семки

 

Този натурален продукт съдържа 21 грама протеин на всеки 100 грама. Може да изпечете семките със зехтин за по-добър вкус. Тук отново важи правилото за минимално количество и дори никаква сол върху семките.

Яйца

 

Едно голямо яйце съдържа около 6 грама протеин. То регулира нивата на мазнини и холестерол в организма.

Царевица

 

Царевицата на кочани има около 31 грама протеин на всеки 100 грама. Този сладък зеленчук ускорява метаболизма, помага да се намали подуването и помага на храносмилането. Царевицата е добър източник на разтворими фибри.

Печен нахут

Той съдържа около 19 грама протеин на всеки 100 грама. Добре е да го печете около 20-30 минути.

Ако го подправите със зехтин и подправки, това ще придаде страхотен вкус на нахута.

Говеждо

Това е перфектно за всяка диета, особено пък за закуска. Говеждото месо съдържа 33 грама протеин на всеки 100 грама. Купувайте продукти, които имат минимално количество консерванти и изкуствени добавки.

Main Menu