Цвети Пиронкова посреща Коледа с цялото си семейство: Модата винаги е била моя мечта

24 Дек 2018 09:03

Винаги усмихнатата Цвети Пиронкова разказа пред Life.dir.bg за дългия път към създаването на мечтаната модна марка, за любимия си празник - Коледа, и традициите, които спазва семейството ѝ на Бъдни вечер.

За българската топ тенисистка това е първата Коледа, която със съпруга си ще прекарат вече като родители на Александър. Цвети роди първото си дете тази пролет и призна, че за предстоящите празници изпитва "едно ново вълнение". Коледа традиционно прекарва с цялото си семейство. Това е и любимият ѝ празник:

"Събираме се всички на Бъдни вечер, през деня заедно приготвяме трапезата. Имаме камина вкъщи, където гори "бъдник", и която внася невъобразим уют. Винаги сме украсявали цялата къща. Със сестра ми даже, когато бяхме деца, започвахме да си събираме пари 5-6 месеца преди празника, за да може да допълваме колекцията си от играчки всяка година. Даже правехме глинени такива, които майка ни все още пази и изкарва всяка година."

"За Нова година засега не сме планували нищо. Това пък е празникът, който рядко съм празнувала, поради факта, че тенис сезонът започва на 1 януари", сподели ни Цвети.

 

През октомври Пиронкова пусна първата си модна колекция за собствената си марка Pironetic. Тя се подготвя дълго за тази стъпка, защото иска всичко да е както трябва:

 

"Подготовката продължи около две години. Не е лесно, когато подхващаш такова сериозно начинание. Повечето известни хора предпочитат да си дадат името за готов бранд, но ние държахме всичко да е изпипано лично - от идеята през целия процес на реализацията ѝ. Когато си минал с двете си ръце и сърцето си през всички детайли, наистина имаш усещането, че си създал нещо, вложил си частица от себе си, отправил си твоето послание."

"В различните етапи от създаването на концепцията, през името на бранда и разработването и производството на моделите, в екипа се включиха различни хора, всеки професионалист в своята област. Когато се захванеш с голям проект, трябва да имаш и добър екип от хора, които мислят в една посока и имат добър усет за работата помежду си. Също и да са запалени и вдъхновени от това, което правят и искат да постигнат заедно. Това е подход и в тениса, състезателят е един, но зад него стои екип от професионалисти, които го подготвят и крайният резултат е успех за всички."

 

Цветана участва във всеки етап от самото начало на 100 %.

"Вярвам, че така се правят хубавите неща", категорична е тенисистката.

Модата винаги е била нейна мечта. Има отношение не само към модата и към изкуството - харесва целия процес на творчество, на съзидание:

"Като всяко начало и това беше доста трудно, тъй като тук започнах без да имам всякакава представа и опит какво предстои, какво да очаквам, но в това именно беше предизвикателството. Нямах никакви познания за платове, конци и производство. Просто имах голямо желание да споделя идеите си за този вид athleisure стил (б.р. - спортни дрехи, подходящи за носене в офиса, на училище, в парка) на облекло, което съм носила в 90% от живота си. Започнахме със съпруга ми Михаил да развиваме и да работим по идеята в края на 2015 г. и вече през 2016 година стартирахме проекта по подготовката."

Брандът Pironetic е насочен към дамите с активен начин на живот и олицетворява баланса, който всяка жена търси в живота сред множеството ангажименти и времето за спорт. Моделите са вдъхновени от собственото ежедневие и стил на Цвети - по-динамичен и по-спортен.

"Първата ни колекция носи и посланието "Бъдете смели". Това е призив за всички онези, които имат мечти и копнежи, но по една или друга причина отлагат реализирането им. Това важи най-вече и за спорта, защото много дами все го отлагат и често причината за това е, че няма къде да го сложат в графика, трябва да отделят време да са преобличат..."

Колекцията е обособена в две основни концепции и цветови линии - в цвят и монохромна. Двете ѝ лица ясно показват, че моделите са предназначени както конкретно за тренировки, така и в елегантна комбинация с дънки и спортни обувки, за разходка в градски шик или просто в парка.

"В цветната линия се открояват любимите ми пастелни тонове - розова пудра, мента и праскова, излъчващи женственост и нежност и елегантно допълващи изчистения дизайн на моделите. Цветовете мента и праскова носят също асоциация за свежест и хармония, стоят добре с всички тоналности на кожата и открояват оригиналните детайли и свободата, която носят нашите модели и кройки", разказва ни Пиронкова - "Много се гордеем с емблематичния и оригинален авторски брандиран принт в монохромната линия, създаден специално от български дизайнери, с които работим."

Създаването на името на марката също е дълъг процес. Тенисистката работи съвместно с хора, които професионално се занимават с копирайтинг и бранд стратегии. Цвети иска името да е оригинално и да олицетворява характера на бранда, а в същото време с екипа си търси модерно, автентично и оригинално звучене. Така се ражда Pironetic в съчетание с нейното име и усещането за енергия и атлетизъм, които спортът и движението ни дават.

Цвети става и модел на новата си колекция, защото, "когато отправяш толково лично послание и апелираш към спорт, трябва да покажеш и личен пример". Фотосесиите, естествено, са заснети в родния град на звездата - Пловдив. Дали тя и съпругът ѝ някога са обмисляли да живеят на друго място?

"Много пъти са ми задавали този въпрос. Даже често съм срещала недуомение в събеседника си, за това че изборът ми е да живея в Пловдив. Истината е, че никога не сме правили планове да се преместим в чужбина, не съм усещала някаква липса, за да имам нужда да го направя. Това е родното ми място, тук са родителите ми, роднини, приятели, тук съм изградила живота си, а за мен всички тези неща са важни."

Помолихме я да опише Пловдив с три думи:

"Мога и с една - Дом!"

При младото семейство екскурзиите са без график, "най-интересните преживявания се случват спонтанно".

Цвети за възстановяването на фигурата след раждането:

"Не съм бързала да свалям килограми и да спазвам диети. Периодът на бременност и този след раждане са много специално преживяване за всяка жена. Като казвам това, държа да подчертая, че не всичко е само "цветя и рози". Преминаването през това състояние е изключително предизвикателство както за физиката, така и за психиката на жената. В този период е важно да имаш подкрепа и разбиране от близките си. Мисля, че никоя жена не трябва да бъде притискана и обсъждана на тема външен вид и килограми, особено след като наскоро е родила."

Тенисистката се грижи за кожата си с редовно почистване и добра козметика, но не е от хората, "които ще залитнат в посока перфектно тяло, кожа, коса и т.н."

"Харесвам по-небрежен и естествен стил като цяло."

Main Menu