Тя не иска секс!

24 Дек 2018 10:49

 

Мъжът се нуждае от секс така, както се нуждае от сън и храна. Един приятел ми сподели, че когато не прави регулярно секс, мъжът се чувства „като зомби“. Поради това съвсем естествено мъжът търси отношения с жената, за да прави секс.

Жената обаче не се нуждае от секс. Жената се нуждае от любов и интимност. От сигурността на обвързването. Когато няма любов, жената също се чувства „като зомби“. Жената влиза в отношения с мъжа, за да получи любов.

 

Сексуалността на жените е много по-сложна от тази на мъжете

Желанието на мъжа за секс не зависи от емоционалното му състояние. Той може да се е скарал с жената и след 10 минути да желае секс с нея. Обратно, желанието на жената за секс изцяло се определя от емоционалната й нагласа към мъжа. Ако жената се чувства комфортно с мъжа, ако той й е създал приятни емоции, това повишава желанието й да прави секс с него.

За жената от много по-важно значение е общуването с партньора й преди самия акт. Ежедневното общуване, романтичните жестове, предварителната игра. Жената се храни от емоцията, свързана с тези жестове от страна на мъжа, и именно тази емоция я кара да желае секс с мъжа.

В началото на връзката мъжът изпитва възхищение от жената. То естествено се проявява в неговото отношение към нея. Погледите, докосванията, целувките, милите жестове подхранват нейната фантазия, усилват емоцията й и усилват сексуалното й желание. С времето мъжът свиква с жената и спира да се отнася с нея като със специална жена. Това води до затихване на нейната емоция, а оттам – и до сексуалното й желание.

 

Има ли фригидни жени?

Съществуват хора, които имат физически и психологически проблеми, свързани със секса. Въпреки това наистина фригидните жени са твърде малко. Най-често „фригидността“ на жената се дължи на неспособността на нейния мъж да събуди емоцията в нея. Съществуват мъже, които не се интересуват от това как се чувства жената и употребяват тялото й за задоволяване на собствените нужди. Съществуват мъже, които искат да доставят удоволствие на жената, но по мъжки – изхождайки от своето възприятие за нещата, и поради това не успяват да удовлетворят нейните нужди.

Обвинявайки жената във фригидност, мъжът отива при друга жена, която също се оказва „фригидна“ или има по-нисък стандарт за сексуалните си отношения и се примирява с тях такива, каквито са.

 

Жените също могат да отблъснат мъжете

Много често мъжете се оплакват от агресивни жени, които „искат секс“. Мъжете казват: „Аз трябва да го поискам, а тя ми се нахвърля.“ Ако мъжът има определен идеал за поведението на жената, а тя не усети неговите очаквания, тя ще го отблъсне сексуално. Такива мъже очакват от жените да бъдат изкусителни, съблазняващи, но при това жените трябва да оставят у мъжа впечатлението, че той ги е покорил. Често това са твърде пасивни мъже, които приемат всяка активна стъпка на жената за заплаха. Очевидно е също, че колкото повече очаквания има един мъж, толкова по-трудно е те да бъдат удовлетворени.

 

Какво да направим, ако тя/той не иска секс?

Върнете емоцията във връзката си. Никой по-добре от вас не познава вашия партньор. Знаете какво му е харесвало в началото.

Разговорите не решават проблема, пише love-aholic.com. Разговорът протича на интелектуално ниво. А в тези случаи проблемът е емоционален и е преминал на подсъзнателно ниво. Затова той не може да бъде решен с разговор – партньорът ни просто „няма желание“ за секс, „не го чувства“.

Единственият начин да имате страстна, споделена и жива сексуална връзка, е да откриете какво харесва и не харесва вашия партньор в леглото. И да стимулирате неговите чувства, така че той/тя сама да пожелае да прави секс с вас, а по време на секса да се чувства толкова страхотно, че да пожелае отново да прави секс с вас. И така всеки път, ако искате да има следващ път.

Main Menu