eMAG СЕ ВКЛЮЧВА АКТИВНО В УСИЛИЯТА ЗА ПОДКРЕПА НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КОНФЛИКТA В УКРАЙНА

22 Мар 2022 11:49

 

На групово ниво eMAG се включва активно в усилията за фондонабиране и предоставяне на хуманитарна помощ на засегнатото от конфликта в Украйна население, обединявайки сили и ресурс с различни организации в подкрепа на най-уязвимите групи. eMAG България се присъединява към националната кампания на Българския Червен кръст за набиране на дарения, като предоставя безплатно значителните ресурси на платформата си за повишаване осведомеността за инициативата и възможностите за даряване към БЧК. С подкрепата на eMAG призивът за действие може да достигне до над 250 000 потребители на ден на уебсайта emag.bg и мобилното приложение на eMAG. Чрез специален бюлетин информацията ще достигне и над 230 000 потребители, както и над 450 000 последователи в профилите на eMAG в социалните мрежи. На платформата е добавена и специална опция, позволяваща директни дарения за хуманитарната кампания на БЧК: https://www.emag.bg/lps/hora-pomagat-na-hora
Набраните средства ще бъдат насочени за осигуряване на продукти от първа необходимост за нуждите на пострадалите от конфликта в Украйна.
„Мислим за хората в Украйна, които преминават през трудни времена, и знаем, че сега повече от всякога те имат нужда от нашата солидарност и подкрепа. Всеки добър жест има голямо значение, а конкретната помощ може да промени живота на някого“, каза Силвиу Гугуи, управител на eMAG България.
На групово ниво eMAG Румъния подкрепи и изпращането на специален хуманитарен конвой под егидата на Румънския Червен кръст в Черновци, Украйна. 5 от 6-те камиона в него, съдържащи хранителни, санитарни и материални продукти от първа необходимост на обща стойност над 210 000 лв. (550 000 леи) са осигурени от компанията. Конвоят с хуманитарна помощ за цивилното украинско население, което спешно се нуждае от подкрепа на място, тръгна на 02.03.2022 г. от Букурещ, като преминаването му беше уговорено с губернатора на Черновска област в Украйна.
Съпричастността няма лице, националност и граници и групата от дружества на eMAG ще продължи да подкрепя пострадалите от военния конфликт.

Main Menu