Печат на тази страница

Баня с прозорец - вълнуващи вдъхновения, които ще ви кажат как да подредите помещението

29 Юни 2022 15:19
Опитайте се да планирате оформлението на банята така, че да осигурява възможно най-много естествена светлина Опитайте се да планирате оформлението на банята така, че да осигурява възможно най-много естествена светлина

В миналото баня с прозорец беше рядкост. Обещаващо е, че вече повечето от нас мечтаят да осигурят естествена светлина и чист въздух в банята. Решението е да се проектира интериор с прозорец. Има много начини да притежавате баня с прозорец. Представяме няколко от тях и предлагаме няколко практически съвета.

 

Прозорец като картина

Когато пространството за баня ни позволява свободно да избираме размера и местоположението на прозореца, ние можем да го приспособим към цялото оформление на стаята, както и да го направим негова декорация. Голямата баня с прозорец е изключително красива. Голям прозорец ще изглежда зашеметяващо. Опитайте се да планирате оформлението на банята така, че да осигурява възможно най-много естествена светлина към мивката и огледалото и евентуално към душа или вана за баня. Тогава, освен декоративната си стойност, той ще играе и важна практическа роля, намалявайки консумацията на енергия у дома. Освен това, като затворим прозореца в рамка, която ще се откроява на стената, ще създадем нещо като естествен образ в стаята, осигурявайки красиви гледки, които се променят в зависимост от времето на деня и годината.

 

Малка баня с прозорец

Прозорецът не е акцент само на големите бани. В малки бани също можем успешно да сложим или използваме съществуващ прозорец. В по-малко пространство прозорецът играе ключова роля, когато става въпрос за осветяване на стаята. Тъй като изгледът тук е по-ограничен, е по-трудно да създадем естествения образ и жива картина, за който писахме по-горе. Но може да се аранжира и малък прозорец, така че да се вписва прекрасно в интериорния стил. Има много начини да направите това - можете да използвате текстил, който ще съответства на стила на банята, като завеси или щори. Можете също така да боядисате рамката на прозореца, така че да се хармонизира перфектно с други елементи на банята, например в същия цвят като мебелите или в цвят, подобен на други декорации. Въпреки факта, че това е малка баня с прозорец - вдъхновенията са наистина безброй.

 

Практичен прозорец

Какво ще стане, ако прозорецът на банята трябва да се използва максимално на практика? Включете го във функционалното оформление на стаята и го подредете така, че да изпълнява допълнителни функции освен декоративни такива и тази по отношение на осветлението. Да, това е възможно! Модерна баня с прозорец може да изглежда точно така - може да съчетава много практични функции и в същото време да изглежда абсолютно зашеметяващо. Прозорецът може да се използва например като една от стените на душ кабина. Правилно покрито с матово фолио или водоустойчиво стъкло, това ще бъде нестандартно решение, но със страхотен ефект. Друга идея може да е да използваме перваза на прозореца като рафт, върху който можем да поставим декоративни елементи или върху който ще държим тоалетни принадлежности или аксесоари за баня. Също така е добра идея да комбинирате декоративния аспект с практичния, толкова необходим в интериора на банята.

Източник: keramo-bg.com

Main Menu