Цвят и модел на спалното бельо: създайте настроение

29 Юни 2022 20:27
Конкретния цвят за спално бельо, трябва да бъде избран според повода Конкретния цвят за спално бельо, трябва да бъде избран според повода

Психолозите са доказали, че цветовете, които ни заобикалят, могат да повлияят на нашето благополучие и настроение. А като изберете правилните цветове в интериора на спалнята, особено цвета на спално бельо, ще подобрите качеството на съня си.

 

Какви цветове на спалното бельо са благоприятни за почивка?

 

Конкретния цвят за спално бельо, трябва да бъде избран според повода. Ако сте прекарали натоварен ден на работа, тогава обикновеното спално бельо в успокояващи пастелни цветове ще ви помогне да се отпуснете и да заспите бързо.

В този случай най-добрият избор е светло синьо, бледожълто, бежово, кафяво, както и класическото чисто бяло спално бельо или кремаво. Всички нюанси на зеленото и сивото са отлични за добра почивка, което бързо ще облекчи напрежението на нервната система.

 

Не забравяйте подробностите!        

 

Оригиналната рисунка върху спално бельо, ръчно изработени бродерии и декоративни дантелени детайли винаги изглеждат приятно на всеки комплект. Декоративните детайли обаче са подходящи, ако не са твърде натрапчиви - шарката на спалното бельо може да бъде карирана или на райета, с лек флорален орнамент и др.

Ако рисунката е малка и дискретна, сънят ви ще бъде спокоен и комфортен. Деликатната дантела или бродерия върху спалното бельо ще ви помогне да се отпуснете и бързо да облекчите умората след работен ден. В същото време голяма рисунка, фотопечат (3D), геометричен орнамент, ориенталски мотиви, йероглифи - създават настроение за по-активно прекарване на времето в спалнята.

 

Спално бельо за романтична вечер

 

Ако планирате да прекарате романтична вечер с любимия човек, изберете вълнуващо светло или интригуващо тъмно спално бельо с оригинален десен или изчистено.

Отлични варианти за такъв случай ще бъдат оранжево, червено или червено-черно, розово, бордо, лилаво и черно спално бельо.

 

Избор на спално бельо за деца: не се страхувайте от ярки цветове

 

Децата много обичат яркото детско спално бельо, което изобразява любимите им герои от анимационни филми и приказки. Изборът на цвят за детското спално бельо е също толкова важен. Не се страхувайте да изберете цветни, многоцветни, контрастни и дори тъмни комплекти с интересен модел за по-големи деца.

Main Menu