Паста от антична пшеница, гризини камут и биопастет от шамфастък от Бронте на изложбата Вкусове от Италия

19 Фев 2020 10:47

 

Паста от антична пшеница, гризини камут и биопастет от шамфастък от Бронте със защитен местен произход са сред биопродуктите, които за първи път ще могат да дегустират посетителите на зоната „Вкусове от Италия“. Получилият популярност през годините камут се отглежда в биоферми и е изключително полезна храна, богат на минерали, аминокиселини и фибри, предпочитан от любителите на здравословното хранене. Според експертите употребата му намалява риска от диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания, подобрява храносмилателната система, стимулира обмяната на веществата, има антиоксидантни свойства и осигурява на организма енергия.
Участниците от изложбата ще предложат маслини Nocellara, кашкавал „импикато“, произвeден по специална технология, характерното „каполиато” по сицилиански, различни консерви от риба тон, риба меч, сардиня, сосове и хайвер с риба тон, със сепия, сардиня и др. На щандовете се представят различни зеленчукови консерви, био екстра върджин зехтин от маслини Nocellara и Biancolilla от земите на храмовете, както и суши от Сицилия и риба тон с крем с шамфъстък. И тази година посетителите ще могат да се насладят на традиционните за Сицилия захарни и сладкарски изделия с бадеми и лешници на чашка кафе „Женшен“, ликьор „Терра Аммара“ (с лимон и дафинов лист) и още много изкушения.
„Тази година имаме 11 нови изложители с продукти, които до сега не сме представяли на българския пазар“, споделя организаторът на „Вкусове от Италия“ д-р Джузепе Аккардо. Той уточни, че над 30 италиански фирми демонстрират своите продукти на 16-то издание на зоната Sapori d'Italia.
Изложението „Вкусове от Италия“ ще бъде открито от Генералния консул на Италия у нас Н. Пр. Франческо Калдероли от 12 часа на 19 февруари 2020 г. в 11 палата на Международен панаир Пловдив.

Main Menu