6 катастрофи на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив

15 Дек 2021 09:38


На шест сигнала за пътни произшествия на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас са реагирали тази сутрин екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пловдив. За да бъде избегнато натоварване на трафика, до отработване на случаите всички катастрофирали автомобили са изместени в аварийната лента. Само при едно от произшествията са пострадали две жени, а останалите пет са с материални щети. Основно ударите са настъпили поради движение с несъобразена скорост с метеорологичните и пътни условия и неспазена дистанция, което е повод да апелираме водачите да бъдат с повишено внимание в посочения участък.
Две последователни катастрофи настъпили минути преди 7 ч. в района на 137 км. Първо се ударили два леки автомобила и веднага след тях последвал верижен удар с участието на камион, кола и джип, от който водачката и пътничка са откарани в болница за прегледи. По същото време на 139 км друг автомобил се блъснал в мантинела, а около около 8 ч. на 127 км станали две верижни катастрофи. В единия случай с 5 леки коли, а в другия – с 3. В 8.15 пък, край разклон за Войводиново на 133 км в пътно произшествие участвали автобус и две коли.
Междувременно други три автомобила се ударили верижно на пътен възел за Войводиново на път II-56 след 8 ч., а половин час по-рано, край разклон за Белащица на околовръстния път II-86, лек автомобил се врязал в храсти извън платното за движение.

Main Menu