Пловдивчанка издъхна след побой от съпруга ѝ

17 Фев 2023 15:37

 

39-годишна жена е починала в пловдивска болница след нанесен побой от съпруга ѝ, а Районният съд в града под тепетата го остави за постоянно в ареста. Около 14.30 часа на 9 февруари в пловдивското Трето РПУ е подаден сигнал за приета по спешност в интензивно отделение жена в тежко състояние след побой.

При проведените незабавни оперативни и издирвателни действия униформените установили, че тя е станала жертва на домашно насилие, а извършител е 40-годишният ѝ съпруг. Семейството живеело в жилище в пловдивския кв. "Кършияка".

При задържането криминално проявеният мъж е направил самопризнания. Случаят е докладван в Районната прокуратура, където е образувано досъдебно производство. На задържания е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Въпреки усилията на лекарите обаче на 10 февруари 39-годишната жена е издъхнала.

Днес 40-годишният Ангел Захариев застана пред Районния съд в Пловдив, който гледа мярката му за неотклонение. Защитничката му настоя заседанието да се проведе при закрити врата, а магистратите разрешиха.

След като разгледаха доказателствата по делото, съдиите наложиха най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Main Menu