Мъж замери с бутилка пълен автобус на градския транспорт

14 Мар 2023 10:18

Мъж замери с бутилка от бира пълен автобус на градския транспорт в Пловдив. Счупено е едно от страничните стъкла на превозното средство. Автобусът се е движил по оживен булевард около 19:30ч. на 12-ти март, когато спира на червен светофар. В този момент лице във видимо нетрезво състояние хвърля бутилката по него. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети за около 1500 лв.

Случаят има предистория, за която разказа Костадин Тотков от „Автобусни превози” в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия: „От шофьора знам, че въпросният мъж се е качил в автобуса около 17:30ч. Отказал да си купи билет и започнах да се кара с водача и кондуктора. Мъжът е бил свален от превозното средство. Това не е първият случай. Въпросният често пътува без билет”, разказа Костадин Тотков.

 

Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети за около 1500 лв. Само за година в Пловдив има общо 7 подобни случая. От полицията съобщиха, че извършителят е задържан. Той е на 27 години и е от плевенско село.