Арестувани са двама румънци, измамили пенсионери с 14 000 лв

17 Мар 2023 07:25

Двама румънски граждани са арестувани за кражба на значителни суми пари от пенсионери в Пловдив. При последния случай е измамена 62-годишна пенсионерка по болест.

С обещания за осмомартенски подаръци тя допуснала в дома си 34-годишен румънец. Подарявайки ѝ комплект домакински съдове, той разбрал къде държи спестяванията си. Подарил ѝ даже и куфарче, в което да ги съхранява. Докато жената му наливала вода, той взел сумата от 8 380 лв. Разкрит е още същия ден.

Другият подобен случай, при който от възрастен мъж бяха отмъкнати 5 500 лева, е от началото на месец март. Тогава полицията съобщи, че издирва румънец, убедил възрастен мъж да си купи тенджери и прибори за хранене със златно покритие. Румънецът със сила изтръгнал парите от ръцете на пенсионера, но след молби, че остава без средства, му върнал 1200 лева.

Парите на потърпевшите са възстановени.

Двамата крадци са с най-тежката мярка за неотклонение, наложена от съда. Придвижвали са се с автомобили под наем, наето от дръг град. Измамната схема е сравнително нова за територията на страната. Възможно е да има и други подобни случаи на измами.

От полицията и прокуратурата отправиха апел в никакъв случай възрастните хора да не допускат в домовете си непознати.

Main Menu