Четирима са обвинени за нападението над полицаи в град Стамболийски

04 Апр 2023 11:32

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на четирима души от ромската махала в град Стамболийски заради конфликт с полицаи в изборния ден, съобщи БНТ.

При сблъсъците пострадаха двама полицаи. Четиримата са задържани за 72 часа. Срещу единия от тях обвинението е за това, че е попречил на органите на реда да си изпълняват задълженията. Другият задържан е с множество криминални прояви не само у нас, но и в чужбина.

"Моторист първоначално се подчинява и спира на проверка, полицейските служители отиват до него, легитимират се и го приканват да предостави документи. В този момент лицето побягва, полицаите предприемат преследване. Бягайки по улицата на нея седи 35-годишно лице, което, виждайки един от двамата полицаи, му нанася удар с ритник в крака и го поваля на земята. Вторият полицай идва, за да окаже помощ на колегата си и 35-годишното лице нанася множество удари и по двамата полицейски служители", заяви Петър Петров, районен прокурор на Пловдив.

По думите му от близките къщи се събират около 40-50 души, като най-активни са били жена на 54 години и 33-годишен мъж, които са бутали полицаите, използвали са нецензурни думи и са хвърляли камъни по тях.

Прокуратурата ще провери и дали има превишаване на полицейски правомощия в деня на сблъсъците. Единият от пострадалите полицаи е със съмнения за скъсани мускулни връзки, другият е по-леко пострадал.

Main Menu