Печат на тази страница

Авторите на скандалното видео остават в ареста за 72 часа, грози ги затвор до 5 год.

06 Апр 2023 18:25

За 72 часа са задържани "инфлуенсърите", заснели скандалния клип с момче със специални образователни потребности в пловдивски мол. От прокуратурата съобщиха, че тримата, извършили гаврата са привлечени като обвиняеми за хулиганство и ги грози затвор до 5 години.Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР – Пловдив, в който участваха Петър Петров, районен прокурор на гр. Пловдив, Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, Радослав Начев, заместник-директор на ОД на МВР – Пловдив, и Веско Ириков, наблюдаващ прокурор.

Деянието се отличава с изключителен цинизъм, като на публично място, в търговски център, пред множество граждани са склонили свидетеля Д.Д. да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети. Престъплението е квалифицирано по чл.325, ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл.20, ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.
По делото е установено, че действията на обвиняемите са били заснети във видеоклип, който е бил разпространен в социалните мрежи от извършителите.

Общ познат на тримата бил ангажиран да намери лесно податливо лице, което да изиграе ролята на куче. Започнал настойчиво да увещава пострадалия 20-годишен младеж с телефонни обаждания и съобщения в месинджър. Момчето първоначално отказва, но в крайна сметка склонява да се запознае с тримата. Без много да обясняват му казват, че ще се стане известен, възползват се от добродушието му и заснемат клипа, като го качват в You Tube канала на едно от "известните" лица, съобщи на брифинг районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

 

Предстои Районна прокуратура–Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu