Чеченеца излиза от ареста срещу 1500 лв. гаранция

25 Май 2023 19:22

Петко Караилиев - Чеченеца излиза от ареста под гаранция от 1500 лв. Това определи Районният съд в Пловдив, предава БНТ.

Днес Чеченеца заяви, че справедливостта е възтържествувала и е обвинен несправедливо. Уточни, че поведението му никога не е било лошо. В залата беше майка му Милка Караилиева, която каза, че ще направи всичко възможно да събере сумата за гаранцията.

От обвинението не са взели решение дали да протестират определението на съда, защото съвсем скоро ще станат два месеца, през които Чеченеца е в ареста.

Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Даниел Йорданов-Емили Тротинетката бяха задържани, след като заснеха клип в търговски център с момче със специални образователни потребности, вързано като куче.

Тримата бяха обвинени за това, че на 3 април 2023 г. в Пловдив в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм.

На 11 май известният като Емили Тротинетката Даниел Йорданов също беше пуснат под гаранция от 1500 лв., като пред районните магистрати от защитата представиха медицинска експертиза със заключение, че Йорданов има здравословни проблеми, както и че е емоционално нестабилен.

Main Menu