„Бизнесът за Пловдив“ иска Община Пловдив да защити Международен панаир Пловдив

23 Ное 2022 12:09

 


Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ , водено от същността на целите си, а именно: подкрепа на териториално-устройственото, архитектурно и икономическо развитие на град Пловдив и областта, както и развитието на духовния и културен живот на града, намира за наложително да изрази своята позиция относно Международен панаир Пловдив, който е влючен в дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет Пловдив.

 

Сто и тридесетгодишната история на изложението ни задължава като пловдивчани, да се отнесем към темата за съдбата на тази институция, поставила града ни на световната бизнес картата с отговорността и уважението, което дължим като наследници на прогресивните и предприемчиви визионери, положили основите и създали тази емблема на града ни. Общественият интерес и отговорността пред нашите потомци, трябва да са достатъчна мотивация, да не допускаме съмнението за спорни или дори нечестни практики, пасивно поведение и бездействие в момент, когато се решава съдбата на този символ на Пловдив.

 

СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ настоява Община Пловдив и Общински съвет Пловдив да се възползват от защитата, дадена им в закона, срещу действия, непоредствено засягащи Панаира, които биха довели до загубата на общински и държавни механизми за влияние и контрол върху бъдещето на емблематичното международно изложение.

 

Надяваме се, че всички общински съветници и кметът г-н Здравко Димитров ще подходят отговорно и със съзнанието на пловдичани, предопределящи съдбата на града ни и конкретно на „Пловдивския панаир“.

Main Menu