Печат на тази страница

Приеха новия Общ устройствен план на Пловдив

24 Ное 2022 18:14
Приеха новия Общ устройствен план на Пловдив Приеха новия Общ устройствен план на Пловдив Plovdivskinovini.bg

Бурно започна и завърши днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив. Още преди началото й протестиращи се събраха пред сградата на ул. „Авксентий Велешки“ с призиви към съветниците да не приемат Общия устройствен план, в който се предвижда застрояване част от парк „Отдих и култура“.

След дебати продължили близо четири часа общинските съветници приеха плана с 39 гласа за, 6 против и 6 въздържали се. Това предзизвика недоволството на протестиращите, който присъстваха на заседанието. Те освиркаха общинските съветници и каза, че по този начин обръчат децата на Пловдив да дишат мръсен въздух, съобщи БНР.

По време на дебатите се чуха множество предложения от страна на общинските съветници за отлагане на точката, за връщане на изменения ОУП в ЕСУТ с цел изменения, които да защититят парк „Отдих и култура“, като го отредят за зона за озеленяване. Нито едно от тях не беше прието. Предложенията дойдоха от Демократична България и независимия общински съветник Слави Георгиев. Появиха се и предложения теренът да бъде откупен от общината.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu