Бойко Борисов поиска оставката на Зико (ВИДЕО)

04 Фев 2023 11:35

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов e на посещение в град Пловдив днес от 11:30ч. в хотел Империал. 

Борисов поиска кмета на Пловдив Здравко Димитров незабавно да подаде оставка си. Това се случи на среща с партийния актив под тепетата. Лидерът на ГЕРБ посочи като основна причина за исканата оставка системното несправяне на Здравко Димитров с множество текущи проблеми в Пловдив. Последният от тях - протестите на феновете заради нерешените въпроси със стадионите в Пловдив. Борисов призова общинските съветници на ГЕРБ да намерят начин да упражнят нужния контрол върху дейността на кмета, ако той не подаде оставка.

"Единственото, което сме казали от първия ден е, че това го казваме на феновете. Това е стадион, който трябва да се играе финал. Кметът каза, че излиза в отпуска да си обърне внимание. Ако бях аз щях да му искам оставката незабавно. С парите, които осигурихме си създаваме ядове заради някакви. Още по-лошо обвиняват партията в корупция", сподели лидерът на ГЕРБ.

"Последно със Зико се чухме в неделя. Казах му да си оправи бакиите. Той каза, че трябва да си обърне внимание на здравето. Аз 20 години не си обърнах внимание на здравето. Обичам го, уважам го, но не се справя", посочи Борисов.

''Днес разбирам за забранителни списъци на хора и български журналисти за Македония. Това е недопустимо. Това е провал във външната ни политика, доведен от Кирил Петков и Асен Василев. Те залъгваха обществото как ще летим от София до Скопие, пък един път не кацнаха. Че ще правим магистрали от София до Скопие. Нищо. Нула'', коментира Борисов.

Main Menu