По искане на ВМРО се отложи точката за зала Строител

27 Апр 2023 10:30

Общинските съветници гласуваха точката от дневния ред, която касае закупуването на зала „Строител“ от Община Пловдив за сумата от 4 милиона и 899 хиляди лева да бъде отложена за следваща сесия. Отпадането на точката от дневния ред беше гласувано от 42 съветници по предложение на Владимир Кисьов от ВМРО.

Предложението на пловдивския кмет Здравко Димитров предвиждаше тя да бъде закупена от „Метални конструкции“ със средства от общинския бюджет, като сумата да бъде плащана на две вноски – през тази и следваща година, а волейболните клубове да поемат ремонтните дейности.

Кметът Здравко Димитров да уволни своя заместник Величко Родопски и юриста на Община Пловдив, а след това да подаде своята оставка. Това поискаха в декларация общинските съветници от "Демократична България" в началото на днешната сесия по повод факта, че администрацията не обжалва решението на Окръжния съд за приемане на акциите на Община Варна в „Пълдин туринвест“, собственик на Международен пловдивски панаир.

Съветниците от коалицията смятат, че така администрацията е предала търговското изложение в ръцете на Георги Гергов.

Ректорите на четири пловдивски университета се удостояват с отличието „Почетен знак на Пловдив“, реши Общинският съвет на града. За него гласуваха 36 съветници.

Отличието се присъжда на ректорите на Медицински университет-Пловдив професор Мариана Мурджева, на Аграрен университет професор Христина Янчева, на Академията за музикално танцово и изобразително изкуство професор Тони Шекерджиева-Новак и на Университета по хранителни технологии професор доктор Пламен Моллов.

В мотивите на вносителите, които са от различни групи в ОбС, се подчертава, че четиримата ректори са приели за лична месия да помагат на Пловдив не само в посока високото качество на образованието, което предлагат управляваните от тях висши учебни заведения, но и през техните мандати са превънали универстетите в активен партньор на местното самоуправление. Посочва се още, че четиримата на ректори, са участвали в редица важни проекти и стратегически решения за Пловдив.

 

Main Menu