Георги Гергов спечели битката за Пловдивския панаир

16 Май 2023 13:51

Пловдивският окръжен съд отмени като незаконосъобразен отказът за вписването на варненските акции в капитала на дружеството „Пловдив туринвест“ в Търговския регистър. Решението на съдия Симеон Захариев е с днешна дата и не подлежи на обжалване.

То отменя като незаконосъобразен отказа на длъжностно лице от Агенцията по вписванията да впише в регистъра увеличаваенето на капитала на дружеството от близо 178 млн на над 194 млн. лв. с 16-те хиляди акции на Община Варна от „Международен панаир Пловдив“ АД и прехвърлянето им на „Пълдин туринвест“ съгласно проведеното през януари извънредното общо събрание на акционерите.

 

През ноември 2022 г. бизнесменът Георги Гергов, който е и бивш кадър на БСП, придоби акциите на община Варна в капитала на "Пълдин туринвест" и стана мажоритарен собственик със 79% от дяловете в Панаира. Гергов посочи, че е готов да дари на общината площ в панаира и там да бъде изградена нова опера. Тази схема и това предложение не са нови, след като Георги Гергов се опита да ти приложи и през 2017 г.

 

Main Menu