Шефът на ОД на МВР поиска оставката на началника на Пето РУ

18 Сеп 2023 13:30

Директорът на ОД на МВР в Пловдив Георги Чергов поиска оставката на шефа на Пето РУ Иван Чочков за шофиране с висока скорост в града и опит да въздейства на полицаите, които са го заснели. В личен разговор Чочков е заявил само, че съжалява за случилото се., съобщи радио Пловдив.

На брифинг днес Чергов обяви, че е назначена проверка, но случаят изисква поемането на административна и морална отговорност. Той не конкретизира с каква скорост е засечен шефът на Пето РУ, но добави, че е значително над допустимата за града. Ако Чочков не подаде оставка, то тогава ще се изчакат резултатите от проверката.

Георги Чергов обяви, че след разговори със заместниците си за сформирането на управленски екип е постигнато съгласие единият от тях - Сълко Литов да се оттегли изцяло от системата на МВР, а другият - комисар Радослав Начев да оглави сектор началник - сектор Специални технически дейности.

За заместник - директор ще бъде назначен началникът на РУ - Раковски Димитър Събчев. Според анализа на Областната дирекция на МВР резултатите на Събчев са сред най- добрите в региона. Шефът на икономическа полиция също се оттегля.