Възраждане очакват над 20000 гласа и успехи в Тракия и Южен

28 Сеп 2023 13:21

Партия Възраждане представи кандидатите си за районни кметове и листата за общински съветници. Противопоставяме се на модела, който ГЕРБ наложиха години наред, и който буквално задушава Пловдив. Градът се намира в едни плаващи пясъци и няма начин да излезе от тях при едно ново управление на ГЕРБ. На последните избори партия Възраждане имаше 18000 гласа. На тези се надяваме да ги увеличим , заяви кандидатът за кмет на "Възраждане" Ангел Георгиев. Той посочи като неотложни за решаване няколко основни проблема:

 

Разсичането на корупционния възел, който буквално е оплел града и задушава гражданите и бизнеса. Бизнесът не бива да бъде използван като корупционна касичка.

Голям проблем са и яслите и детските градини.

Край на транспортния хаос. Предвиждаме поставянето на умни светофари, зелени вълни, системи за видеонаблюдение, многоетажни общински паркинги.

Разширяване на Околовръстния път и той да бъде освободен от винетни такси.

Градският транспорт да бъде ревизиран. Автобуси да стигат до близките села в другите общини.

Много добре трябва да се планират и ремонтите.

От "Възраждане" отдавна имаме концепция и управленска стратегия, посочи Георгиев.

Амбицията ни е да вкараме една голяма група в ОбС, която да е водеща и да слага прът в колелото на корупцията. Тя трябва да бъде очите и ушите на гражданите в ОбС. Заложили сме на млади хора, членове на "Възраждане".

Политиката трябва да се прави от политиците за хората, а не от политиците са самите политици. Искаме да върнем морала в политиката, обобщи Георгиев.

Кандидатът за кмет на "Възраждане" Ангел Георгиев представи и кандидатите за районни кметове. Според него най-големи шансове партията има в Тракия и Южен, където има силни структури и резултати.

 

Депутатът Емил Янков е кандидатът на партията за район Тракия.

"Тракия има общи проблеми с другите райони. Трябва да спрем хаотичноти междублоково строителство. До преди време имаше много повече въздух в района. Сега това липсва. От центъра на Тракия трябва да се работи към крайните зони. Булевардите и улиците имат нужда от преасфалтиране. Настилката по тротоарите, трябва да има достъпна среда за гражданите и майките с количките. Те са данъкоплатци и трябва да бъдат уважавани. Остър недистиг на детски градини и ясли. Трябва да се групират по райони.", заяви Емил Янков.

Кандидатът за район Южен е Динко Апостолов - експерт по данъци и счетоводство." Имам няколко много приоритета в района. Детските градини са един от тях. Трудно е родителите да записват децата си в градините. В Остромила и Беломорски няма предвидени за изграждане детски заведения. Парковете трябва да се обновят и ремонтират. Сигурността трябва да се подобри. Липсват паркове за спорт. Южен е блокиран. Хората са недоволни. Пътища се спират и разкопават. Няма визия за терени за спортни зали. Район Южен ще бъде изцяло застроен и проблемите ще се трупат., каза кандидатът за района.

 

Един от младите кадри на Възраждане е Иван Пенков, който е кандидатът за район Централен.
"Районът е свързан с туризмът. Мръсните подлези, които не се поддържат. Синята зона стана много голяма и трябва гражданите да бъдат облекчени и да плащат малко за да спрат пред дома си.", изброи част от проблемите в района Иван Пенков.

 

" Труден район с много проблеми. Един от най-важните проблеми е чистотата. Няма редовно сметоизвозване. Тротоарите трябва да се подменят, зони за спорт, паркове.", каза кандидатът за район Източен Симеон Петров.

 

"Добре съм запозната с моя квартал. Главен проблем е блокираните улипни ремонти. Трябва да се направят планови ремонти и да се синхронизират. Много бурно строителство с младо население. Изграждането на детски градини и ясли.", заяви кандидатът за район Северен адв. Виолета Константинова.