Асфалтират Голямоконарско шосе и бул. "Дунав" до Нова година

21 Ное 2023 11:01

 

Два от най-големите строителни обекти в Пловдив - Голямоконарско шосе и бул. "Дунав" ще бъдат асфалтирани до края на годината, съобщи на първата си официална пресконференция кметът Костадин Димитров.

"Голямоконарско шосе в ремонтираната част ще бъде готово до края на годината. Поет е ангажимент от строителите към мен. Оттук аз поемам ангажимент към обществото.Реконструкцията и разширението на "Голямоконарско шосе" започна в началото на април. Широчината на лентите се запазва и пътят остава в досегашния си габарит. Освен подмяната на всички подземни комуникации и ВиК инсталации и ново улично осветление, ще има велоалея и тротоари.Проектът е до община "Марица", оттам нататък те трябва да направят отчуждаване на имоти на тяхна територия до магистралата и след това ще започне реализацията на втория етап.

Булевард "Дунав" ще бъде асфалтиран до края на годината. Давам малко аванс на строителите" - заяви Димитров.

Относно проектът" Модър-Царевец", кметът каза, че до 10 дни трябва да се премести комуникацията и да се довърши до 3 месеца.

 До края на седмицата кметът Костадин Димитров ще разговаря с представители на Министерство на транспорта за пробива под Централна жп гара.

На срещата ще се поиска уверение, че ще бъдат направени всички предхождащи реконструкцията Бетонния мост подготвителни действия, за да се спре движението възможно най-късно.