Отлагат затварянето на Бетонния мост за лятото

29 Мар 2024 12:07

Бетонният мост ще бъде затворен след 15 юни и трябва да е готов за Коледа. Договореност за това е постигната с ръководството на НКЖИ, това съобщи кметът Костадин Димитров по време на пресконференция в Община Пловдив.
Идеята е да се работи през летните месеци, когато трафикът е по-малък, заради отпуските.

“До средата на 2025 година се очаква да бъде готов пробивът под Централна гара, изпълняван от НКЖИ. Предстои въвеждане в експлоатация на подлеза „Модър-Царевец“ около 15 април”, съобщи Димитров. По думите на зам.-кмета по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов в момента комисия изготвя проекти за временна организация на движението в участъка на ул. „Солунска“, бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец, като то ще бъде пуснато веднага след подписването на акт 15.

Костадин Димитров обясни, че степенуваност е необходимо да има и при ремонтните дейности по шосетата „Рогошко“ и „Брезовско“, за да не бъдат затворени по едно и също време.

„Фирмата изпълнител е поела ангажимент до 10-15 дни „Рогошко шосе“ да бъде отворено, а след Великден започва работа по „Брезовско“, подчерта кметът.

Той допълни, че до края на месец юли трябва да бъде завършена улица „Владая“. Очаква се до Великден да бъде асфалтиран участъкът от ул. „Пере Тошев“ и ул. „Бъкстон“ и отсечката между ул. „Никола Димков“ и ул. „Стефан Стамболов“, част от проекта за Южния обходен колектор на ВиК.

„До края на месец юни е поет ангажимент да бъдат завършени и двете платна на „Голямоконарско шосе“, където канализацията и водопроводът вече са готови“, коментира още кметът.