Приключва реконструкцията на карето между ул. “Прогрес“ и бул. „Копривщица“

19 Авг 2020 10:59

 

На финала са ремонтните дейности в карето между ул. „Прогрес“ и бул. „Копривщица“ от №38 до №68, съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.
По време на мащабната реконструкция, която е първата от 50 г. насам, са изградени 4 големи паркинга за над 100 автомобила, има нови тротоари, реконструирани са междублоковите пространства пред жилищните блокове, както и част от ул. „Прогрес“, поставено е и ново осветление. В участъка са монтирани нови дъждоприемни шахти, а старите са ремонтирани.
Предстои облагородяване на градинките, премахване на саморасляците, засаждане на нови растителни видове и изграждане на напоителна система.
„Радвам се, че един цял микрорайон в „Централен“ е благоустроен и няма да има нужда от ремонт в следващите години. Признателен съм на кмета на община Пловдив Здравко Димитров и на зам.-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев за оказаната подкрепа“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.
Той благодари и на жителите на квартала за активността и многобройните идеи по време на общественото обсъждане на проекта, както и за проявеното търпение по време на реконструкцията.

 

Main Menu