Протест и контрапротест в район Централен за отварянето на две улици

23 Сеп 2020 13:06

 

Жители от район Централен ще протестират довечера срещу отварянето на улиците "Данаил Юруков" и "Леденика" в участъка между булевардите "Пещерско шосе" и "Свобода". По същото време се организира и контрапротест на хора, които поддържат решението на Общината.

Първите смятат за недопустимо вкарването на автомобилният трафик в квартал с жилищни сгради, училище, ясла и детски градини. Живеещите там заявяват, че това ще повиши опасността за децата им и нивата на шум, а освен това ще увеличат досегашните проблеми с паркирането и пропадането на сградите.

Хората от квартала са подали жалба с подписка от над 590 души.

 

Организаторите на контрапротест излагат следните мотивите: "С цел облекчаване на движението в квартала между бул.Васил Априлов, бул. Пещерско шосе, бул.Копривщица и бул. Свобода, където са ситуирани детска ясла „Приказен свят“, детска градина „Чучулига“, детска градина „Мирослава“ и ПГ по електротехника и електроника, и всяка сутрин и вечер настава невъобразимо напрежение в предвижването на родители, желаещи да стигнат до детските заведения и живущите в квартала, Община Пловдив иска да възстанови стария план като отвори два допълнителни входа-изхода към бул.Свобода и към бул.Копривщица. Този план ще позволи по-лесно придвижване, повече паркоместа, тъй като улиците ще станат еднопосочни и ще спести нерви и ПТП-та , защото досега се излиза от този голям квартал единствено само към бул. В.Априлов и Пещерско шосе."

 

Заради протеста се налага спиране на движението по бул. "Свобода" между "Васил Апприлов" и "Копривщица". Трафикът там ще бъде спрян за времето от 18.30 до 21 часа. Променя се и маршрутът на автобусите по линии с номера 10 и 15 от градския транспорт, уточниха от общинското предприятие “Организация и контрол на транспорта”.

Main Menu