Откриха 4 паркинга в Централен, над 1200 нови места в Пловдив от началото на годината

28 Сеп 2020 13:07

 

"Над 1200 нови места за паркиране са открити във всички райони на Пловдив в изпълнение на нашата политика за влизане в кварталите." Това съобщи кметът Здравко Димитров по време на символичното прерязване на лентата на най-новото облагородено пространство в район „Централен“. Заедно с отремонтираните, местата са разширяват до близо 1500 за целия град.

 

Кметът заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и зам.-кмета по строителството на Община Пловдив Пламен Райчев откриха 4 паркинга с общо 150 паркоместа в междублоковите пространства на бул. "Копривщица" и ул. "Прогрес".

 

„По време на ремонта бяха облагородени междублоковите пространства, изградиха се нови тротоари, нови дъждоприемни шахти, за да се осигури по-ефективно отводняване в участъка. Освен това се повдигнаха бордюрите, с цел да се спре превръщането на зелените площи в паркинг за автомобили, бяха премахнати саморасляците и предстои да се засадят нови растителни видове“, обясни районният кмет. Той уточни, че инвестицията в този микрорайон е за близо 300 000 лева.

 

В район „Централен“ са открити тази година 300 места за паркиране и предстои откриване на още 100 - 150 места до Съдебната палата.

 

В „Западен“ новите места за автомобили са 450, в това число са и тези в първия многоетажен паркинг. В „Южен“ са открити 220 места, а в „Тракия“ – 300 и се подготвя проектиране на още толкова. В „Източен“ изградените места са 60 и се предвижда откриването на още 100. В „Северен“ са 109 новите обособени паркоместа и предстои откриването на близо 100 нови.

 

Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев съобщи, че до края на годината предстои да започне реализирането на проекта „Модър-Царевец“. "Правим всичко възможно да се приключи с проектирането възможно най-бързо, за да можем да стартираме“, заяви Райчев и припомни, че обектът е част от програмата за затваряне на вътрешния ринг и пряка пътна връзка между районите „Южен“ и „Западен“. Общата стойност на проекта е 11,5 млн. лв. като в бюджета за тази година има предвиден 1 млн. лв.

Main Menu