Ученици и преподаватели от Кьолн и Будапеща гостуваха на район „Централен“

01 Окт 2021 11:50

 

Зам.-кметът на район „Централен“ Фиданка Кацарева и директорът на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ Катерина Додова посрещнаха ученици и учители от Германия и Унгария в административната сграда на кметството на ул. „Христо Г. Данов“ №39.
Младежите са в Пловдив в рамките на международната среща по проект „Европейско бъдеще - ЕС на фокус“, програма Еразъм+. Домакин на проекта е ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, а координатор за Пловдив е учителят по английски език Лора Колева.
Преподавателите и техните възпитаници от партньорски училища в Кьолн и Будапеща бяха впечатлени от историческите, архитектурните и културните забележителности на града. Те с интерес изслушаха разказа на Фиданка Кацарева за работата на местната управа и бяха възхитени от емблематичната сграда на районната администрация - паметник на културата и дело на големия чешко-български архитект Йосиф Шнитер.
Учениците от Унгария и Германия, заедно с връстници от Професионалната гимназия по туризъм, ще представят видеата си, направени по време на престоя им в града под тепетата. Темата, по която работят младежите от трите държави е „Европа за мен“, като целта е да набележат приликите и разликите между Будапеща, Кьолн и Пловдив.

Main Menu