В Централен откриха 2 нови паркинга за 80 коли

14 Апр 2022 11:48

Кметът Здравко Димитров и райкметът на "Централен" Георги Стаменов откриха благоустроената зона в карето между улица Борислав, ул. Петко Д. Петков и ул. Граф Игнатиев

В участъка са направени два нови паркинга за 80 автомобила, ремонтирани са тротоарни настилки, поставено е LED осветление и е обогатено озеленяването. Тротоарът е разширен със зелен джоб, който ще се превърне в жив плет и така ще обира праха от улицата и ще спира децата. Инвестицията е на стойност 280 000 лева, съобщи кметът на "Централен" Георги Стаменов. Зоната срещу паркинга ще бъде преасфалтирана до края на годината, обеща районният кмет на граждани, които живеят в съседните блокове. Те поискаха улиците да се асфалтират, защото паважът е много шумен и събира мръсотия. Също поискаха зоната да стане с еднопосочни улици.

От началото на годината досега е започнато изграждането на общо 8 паркинга, два от които са в новоблагоустроената зона, а през май ще се открият останалите шест. Предстои да се направи и ремонт на пътната мрежа с подмяна на канализацията и, при възможност, леко разширение на пътните платна.
Стаменов каза, че трябва да се произнесат кметът на голяма община и ресорният заместник-кмет, тъй като трябва да се обсъди дали може да се случи и в какви срокове.

Main Menu