Пловдивският инспекторат санкционира кабелен оператор за разкопани тротоари

24 Юли 2020 15:25

 

След поредно своеволно прокопаване на тротоарни настилки от „ЦКК“ ООД на 23 юли беше извършена съвместна проверка от инспектори на Пловдивски общински инспекторат, представители на Общинска полиция и Инспекцията по труда.

Нарушението е регистрирано на ул. „Варна“, където работници на „ЦКК“ ООД са извършвали прокопаване на тротоарната настилка с дължина около 35 м с цел разширение на подземната кабелна мрежа. При поредната проверка е установено, че прокопаването се извършва без задължителния договор с район „Източен“, който има ангажимент за възстановяване на прокопаните настилки. Изискването е регламентирано в Наредба № 2 на Общински съвет - Пловдив. За извършените строително-монтажни работи няма и издаден Протокол за строителна линия и площадка.

 

Нарушението е поредно, тъй като до момента има констатирани още три прокопавания без издадено разрешение за строеж и без инвестиционни проекти. За тях фирмата е била санкционирана с три акта за установени административни нарушения, които управителят й Иван Христов Гологанов е отказал да получи, въпреки че са правени опити чрез район „Централен“, Четвърто РПУ-Пловдив, както и чрез Районното управление - Асеновград, където е регистриран управителят на „ЦКК“ Пловдив.

Main Menu