ВМРО иска стратегия за транспортните връзки в район Южен

21 Фев 2023 07:55

 

 

Имайки предвид,че Район Южен е най-големият и най-бързо развиващ се квартал в Пловдив, и във връзка с реализирането на пробива под гарата, имаме следните няколко питания:

1. Може ли подлезът под гарата да дозадръсти трафика, вместо да го отпуши?

2. Предвидени ли са средства за продължението и разширението на ул. Македония?

3. Общинска администрация мислила ли е в посока след пробива под Централна гара как ще се извърши придвижването на МПС и връзката с бъдещият бул.“Македония“, който сега е улица“Македония“?

Превръщането на бул. “Македония” в основен транспортен стълб изисква и решения за кръстовищата с ул. “Скопие”, бул. “Н. Вапцаров” и бул. “Ал. Стамболийски”. Най–краткия път, пресичащ града в посока север – юг, ще бъде много натоварен и ще разпределя трафик във всички посоки. Затова тези кръстовища трябва да са максимално облекчени. В новия ОУП трябва да се предвиди и продължение на бул. “Македония” до Околовръстното шосе на града.

Инвестиционния проект бул.“Македония“ е разработен с две платна с по три ленти. През 2014 година, от проекта са изпълнени частично само двете ленти на източното платно между бул. „Н. Вапцаров“ и ул.“Даме Груев“. В тази връзка питането ни е свързано със следните въпроси:

1. Извършени ли са отчуждителни процедури по цялото трасе в обхвата на инвестиционния проект?

2. Какво е виждането на общинска администрация за развитието на кръстовището на ул.“Даме Груев“ и ул. „Македония“, както и отсечката между пробива и него?

3. Кога е предвидено изпълнението на инвестиционния проект по целия му сервитут?

 

ВМРО предлага средствата за изпълнението на проекта за бул.“Македония“ да бъдат заложени в общинския бюджет

Main Menu