Печат на тази страница

В район Южен откриха най-новата детска градина Малина, 200 деца вече са в новата сграда

15 Мар 2023 13:45


Около 200 деца е капацитеът на новата детска градина, която беше открита в пловдивския район Южен. Тя се намира на бул. „Александър Стамболийски“, а инвестицията е в размер на малко над 4,5 млн. лв. Финансирането е от общината.

В нея вече от две седмици са преместени децата от най-голямата подблокова детска градина в Пловдив ДГ „Малина“. Те са разпределени в 8 групи, като всяка разполага със самостоятелни стаи за игри и съблекални. Детската градина има и басейн и спортен салон. Обезпечено е и паркирането за родители.

Зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов обясни, че има още около 700 деца, които се обучават в подблокови градини. Той изрази увереност, че този проблем ще бъде решен в най-скоро време. По думите му още тази есен ще бъдат разкрити 500 нови места в детските заведения.

Районният кмет Костадин Язов заяви, че до края на 2023 година трябва да се изпълни закона и всички подблокови градини да бъдат преместени. В Южен има още две, които до януари трябва да бъдат закрити.

На церемонията присъстваха заместник-кметовете Стефан Стоянов и Пламен Райчев, районният кмет Костадин Язов, други официални лица и граждани.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu