Граждани от Южен са готови на протест срещу строеж, търсят помощ от съветници на ВМРО

26 Сеп 2023 21:16

 

Граждани от район Южен, живеещи в непосредствена близост до урегулиран парцел, върху който е предвидено да се строи жилищен блок с висока етажност, поканиха съветниците от ВМРО на среща с настояване да се намесят в тяхна защита. Готови са да протестират пред общината, ако институциите не реагират на сигналите им.

?️ Парцелът граничи с детска площадка и градинка в междублоково пространство и хората се опасяват, че толкова висока сграда ще превърне малкия парк в паркинг и при всички случаи ще хвърля плътна сянка както върху детската площадка, така и върху техните пет-етажни блокчета. Кварталът е озеленен още през 80-те години и е от малкото в Южен, които презастрояването още не е засегнало.

✔️ “Общинските съветници от Съединени за Пловдив днес внесохме предложение, което ще бъде разгледано на извънредна сесия на Общинския съвет. С него изискваме кмета на Пловдив да започне преговори с инвеститорите за откупуване на парцела и запазването му като зелена площ”, съобщи на импровизираната среща с жителите на квартала Стефан Послийски.

 

✔️ “Поискайте Общинският съвет да ви изслуша на следващата сесия. Това ще даде публичност на проблема ви и администрацията няма как да неглижира мнението ви повече”, посъветва ги той.

#СъединениЗаПловдив
#ЗащотоГрадътЗаслужава
#Пловдив
#РайонЮжен