Делегация от Враца се запозна с метода Монтесори в ДЯ „100 усмивки“ в „Западен“

11 Ное 2022 16:40

 

Представители на персонала от всички детски ясли в община Враца посетиха ДЯ „100 усмивки“. Гостите бяха посрещнати от кмета на район „Западен“ Димитър Колев и директора на детското заведение Маргарита Иванова.
Делегацията, която наброяваше 30 души, се запозна на място с практическото приложения на метода на Мария Монтесори. Сред тях бе и заместник-кметът на Враца Петя Долапчиева. Домакини и гости обмениха идеи и опит за ранното детско развитие на децата в двете общини и възможностите, които дава методът на Монтесори за по-доброто взаимодействие със семействата. Представителите на община Враца останаха изключително впечатлени от видяното, като получиха възможност да се запознаят в детайли особености от работата по иновативната методика при най-малките. От догодина предстои по метода да започнат работа медицинските специалисти в три от групите на детските ясли във Враца.
ДЯ „100 Усмивки“ е първата общинска ясла в България, която въведе този метод на обучение. В момента по Монтесори се обучават три яслени групи за деца на възраст от 8 месеца до 3 години.

Main Menu