Комитова: Националният интерес трябва да ни обедини

18 Сеп 2022 12:33

 

„Български възход” не поставя червени линии. Ние не всяваме омраза и разделение в обществото и не даваме предизборни обещания”, категорична беше Виолета Комитова, която гостува в студиото на „Събуди се”. Тя обясни, че партията иска обединение на политическия елит, взаимодействие, баланс в говоренето и защита на националните интереси.

„На мен не ми пречи ако Вашата партия симпатизира на Путин, или на Байдън, или на Урсула фон дер Лайен. Националният ни интерес трябва да ни обедини, а вие си симпатизирайте на когото искате”, добави бившият регионален министър. По думите ѝ националният интерес на България изисква сигурни доставки на газ от повече от един източници и то на възможно най-ниска цена. Според Комитова политиците не са взели държавническо решение.

Глупави предизборни политически интерпретации. Така кандидатът за депутат от „Български възход” нарече обвиненията по адрес на партията, че искайки подновяване на разговорите с „Газпром”, те целят влизане в орбитата на Кремъл. „В търговски договорни отношения няма място за емоции – има доверие, има икономически интерес”, подчерта тя и допълни: „Аз не бих изхвърлила старите си дрехи, защото са демоде, и да тръгна гола по улиците, за да си купувам нови. В случая се получи нещо такова”.

Комитова заяви още, че от „Български възход” искат да са не политици, а държавници. Именно затова техни основни приоритети били демографският въпрос и образованието.

Main Menu