Лилия Недева от „Български възход“: Техническият панаир е изцяло насочен към иновации за намаляване на вредните емисии, което силно ме впечатли

20 Сеп 2022 14:11

 

 

Втората в листата на Коалиция „Български възход“ за Пловдив град - Лилия Недева, бе на откриването на Международния технически панаир в Пловдив. „Направи ми силно впечатление фактът, че изложението е изцяло насочено към екологията, екологичните транспортни решения, както и иновациите, насочени към намаляване на вредните емисии в производствата, но и заедно с това намаляване на енергийните разходи“, сподели Недева, след като разгледа изложението. Тя каза още, че електрическите превозни средства, въпреки високите цени на електрическа енергия, стават все по-търсени. Ако те се и зареждат с възобновяема енергия, биха спомогнали още повече за намаляване на вредните емисии.

 

„В България и на Балканите все още инфраструктурата за електромобили не е достатъчно добре развита. Но от друга страна, този сектор е още в началото на своето развитие и аз вярвам, че научната общност има още много какво да даде в този сектор - както в начините на зареждане, така и в самите електромобили. Ние от „Български възход“ ще продължим да насърчаваме общините да инвестират в изграждането на екологичен транспорт и всякакъв друг екологичен начин на придвижване на гражданите. Същото важи и за инвестициите в производствения сектор - производството, съхранението, разпределението и потреблението на енергия, което да се извършва безпроблемно и интелигентно“, обясни Лилия Недева.

 

Както вече е казала и в предходни свои интервюта, целта на „Български възход“ са дългосрочните инвестиционни програми в екологични и енерго ефективни производствени мощности и като цяло община Пловдив и съседните й „Родопи“ и „Марица“ да се трансформират в смарт общини, което кореспондира и с някои от текущите проекти на общината. Дигитализацията на администрацията, образованието, здравеопазването и бита като цяло е в основата на бързото и качествено развитие на страната.

 

„В този ред на мисли, ще търсим приемственост и ще доразвием и надградим подобни проекти, където е възможно“, обясни в заключение Недева. Финансирането на тези проекти ще се търси през европейски фондове и програми, които предстои да стартират съвсем скоро.

 

Коалиция „Български възход“ е с номер 15 в интегралната бюлетина на изборите на 2 октомври 2022.

Main Menu