Манол Генов: БСП трябва да работи , за да разшири максимално влиянието си

09 Мар 2023 18:41

Парламентарната традиция от най-новото ни време отброяваше традиционно пълни мандати, а предсрочните вотове се брояха на пръсти. Затова и очаквахме нетърпение всяка предизборна кампания. За съжаление вече тече предизборният часовник на пети по ред парламентарни избори в България за точно две години време. Това заяви водачът на листата на БСП в Пловдив област Манол Генов.

 

Ето и останалата част от изказването му днес при откриването на кампанията на червените в Пловдив област.:

 

Нестабилна политическа обстановка, война близо до нас, инфлация в Европа и обезценяване на доходите у нас, каскада от кризи и недоволства, обедняване и обезверяване на българина- всичко това е част от картината днес. И заради всичко това няма как да сме особено тържествени. Но по-важното е, че трябва да сме отговорни.

Особено ние, левите хора, хората на БСП, каквото и да сме преживели и каквито и трудности да има днес партията ни. Влизаме в тази предизборна кампания с оптимизъм, че трябва да покажем максимална партийна консолидация, да не се поддаваме на провокации и всякакви опити популистки формации да топят от електоралната ни подкрепа.

Имаме малко време, но имаме отговорна, реалистична и предвидима платформа за управление.

И на всеки, който се усъмни в това и се опита да ни провокира, ние имаме пълно право и самочувствие да отговорим „Да, можем!“ Защото наистина можем да бъдем важна и незаобиколима част от управлението на държава и общество, в които човекът, неговият труд, здраве, сигурност и благоденствие са най-важните приоритети.

Ние социалисти от два многомандатни района- Пловдив град и Пловдив област сме двойна сила, ако работим заедно в тези избори. Това е двоен шанс да убеждаваме и да печелим подкрепа в предизборната кампания.

Затова нека удвоим усилията си и направим така, че всеки, където и в Пловдив град или област се намира, където и да има приятели, колеги, съседи , нека не пести сили и да работи за подкрепа за БСП за България. Имаме нужда да си върнем самочувствието на партия, която е имала десетки хиляди гласове в областния град, по общини и на областен мащаб. Трябва да работим отново да ги спечелим.

БСП трябва да работи , за да разшири максимално влиянието си и да бъде ключов факто в 49-ия парламент и излъчването на мнозинство и изпълнителна власт. Аз вярвам, че можем да го направим. Нека „БСП за България“ под №1 в интегралната бюлетина бъде стимул за най-добрият резултат, който можем да спечелим!

Main Menu