Нинова от Пловдив: Доходите трябва да се увеличат, а не да се режат

16 Мар 2023 08:34

"Ние няма как да се съгласим със секирата, която ни е подготвило служебното правителство. Те говорят за замразяване, дори и наваляване на доходи, рязане на разходи, отнемане на данъчни облекчения и повишаване на данъци. Това няма как да стане "заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се срещна с граждани в Пловдив.

Тя бе посрещната от водача на листата на „БСП за България” в Пловдив Иван Петков, водача в Пловдив-област Манол Генов и кандидат-депутати на БСП от двете области.

На площада лидерът на БСП бе посрещната с възгласи и транспаранти с надпис МИР.

"За нас най-важно е да овладеем инфлацията, ръста на цените и да увеличим доходите", посочи Нинова и припомни част от постиженията на БСП, сред които безплатните детски градини и ясли, увеличените майчинство и детски надбавки, необлагаем минимум за младите семейства от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две деца, безплатни учебници от 1-ви до 12-ти клас, 300 лв. еднократна помощ за децата от 1-ви до 4-ти клас, минималната работна заплата да е 50% от средната, увеличение на пенсиите, помощта за хората с уврежданията и асистентите им и добавката за ветераните.

"През тежката зима замразихме цената на тока и така оцеляха милиони семейства. Сложихме таван на цената на тока за фирмите. Изведохме икономиката на първо място по индустриален растеж в Европа - за пръв път в историята на България. Нека хората ни съдят по действията - по това, което обещахме и свършихме", каза още лидерът на БСП.

Пред пловдивчани Нинова се обяви за продължаване на политиката по увеличение на доходите с преизчисляване на пенсиите с нов средно осигурителен доход. Минималната работна заплата да продължи да расте и да бъде 50% от средната, майчинството през втората година да е равна на минималната заплата, а хората с репродуктивни проблеми да получават безплатни манипулации от държавата.

 

"Първата ни работа в парламента е да внесем таван на цените. Това е единствената работеща мярка в момента. Прилагат я и в европейски държави и с леви, и с десни правителства - подчерта лидерът на БСП.

"Подкрепете ни в битката срещу навлизането на джендър идеологията в училищата. Тя вече прониква в учебниците на нашите деца. Нека кажем ясно, че ние сме за запазване на българското семейство, запазването на родителите като майка и баща, а не "родител 1" и "родител 2", а децата ни като момченца и момиченца, а не като нещо трето. Имаме подкрепа. Вече и други държави в Европа надигат глас срещу джендър идеологията. Вчера и папа Франциск обяви джендър идеологията като опасна.Не се поддавайте на внушенията, че това не е важно. Това е най-важното! Пазете децата!", призова Корнелия Нинова.

"Служебното правителство, на закрито заседание и на тъмно от хората, обсъжда решение да изпрати още оръжия за Украйна - със списък, който е засекретен. Искаме президентът Радев да каже дали с румънския президент са обсъждали усилването на източния фланг на НАТО и засилване на подкрепата за Украйна за войната. Тук е и еврокомисар, който обикаля нашите военни заводи и преговаря за доставка на боеприпаси за Украйна. Прекалено много събития за един ден, които предизвикват нашия висок глас: Искаме мир! Не правете нищо, което да въвлече България във война! Искаме неутралитет, мир и спокойствие за българския народ!", категоричен бе лидерът на БСП.

Ще обжалваме решението за неговия демонтаж пред областния управител. Искаме запазването на паметника там, където е. Искаме да не се рушат паметниците на България, защото те са част от историята на нашия народ", каза още Нинова и обяви, че счупената плоча на паметника ще бъде възстановена със средства на БСП.

По думите на Нинова няма разлика между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", които заедно са за изпращане на военна подкрепа за Украйна, за въвеждане на джендър идеология в училищата, заедно са гласували за закупуването на новата ескадрила F-16 и заедно искат да рушат паметниците и да режат разходи, за да влезем сега и веднага в Еврозоната.

 

"Алтернативата сме ние, защото сме за мир, за запазване на семействата и децата, за запазване на паметниците и против рязането на разходи за социални придобивка в тази тежка криза. Доказахме, че имаме качествени професионалисти и разумна програма. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината!”, каза още Нинова.

На срещата Нинова връчи и електронни карти на нови членове в Пловдив.

Main Menu